Zwangerschapsyoga 


   
Yoga is een eeuwenoude manier om zowel lichaam als geest in balans te krijgen
   en te houden. Juist in de zwangerschap verandert er veel in je lichaam.
   Zwangerschapsyoga kan in deze periode helpen om je balans te houden of                te hervinden. 

    Adem is een belangrijk aspect in de yoga zoals die bij De Kleine Boeddha gegeven     wordt. En deze is zeker van belang bij zwangerschapsyoga. Bij de bevalling kan      het gebruik van je adem je ondersteunen en helpen te ontspannen en te concentreren op de weeën. 

Cursus Zwangerschapsyoga 
Naast veel aandacht voor de adem zijn er verschillende lessen die aandacht besteden aan de specifieke voorbereiding op de bevalling en het contact met je kindje en je snelveranderende lichaam. Onderdeel hiervan zijn 1-2 partnerlessen (je partner hoeft hierbij geen yoga te doen, het gaat dan om voorlichting e.d.). Voor de partnerlessen kun je je apart inschrijven, deze zijn soms op een ander tijdstip/ andere dag dan de yogales. Meer informatie hierover krijg je als je start met de lessen. 

Zwangerschapsyoga kan gevolgd worden vanaf 14 weken zwangerschap. Het is aan te raden om ten minste 12 lessen te volgen zodat alle thema's aan bod zijn gekomen en er voldoende ruimte is voor verdieping. Het wordt in kleine groepjes van maximaal 5 gegeven. Als je liever individueel of samen met een vriendin de cursus wil volgen, neem dan gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Snelcursus Zwangerschapsyoga
Als je al verder bent in je zwangerschap,maar je toch graag nog deel wil nemen aan een cursus zwangerschapsyoga dan is er ook een snelcursus van 5 lessen (en 1 partnerles). In deze cursus wordt vooral aandacht besteedt aan adem en ontspanningstechnieken en hoe je je adem kan gebruiken bij  de bevalling. De cursus is in principe individueel, zodat we eventueel 2 lessen (of meer) in de week kunnen inplannen. Een groeps-snelscursus (7 lessen & 1 partnerles) is mogelijk als er toevallig meerdere aanmeldingen tegelijkertijd zijn, of als je zelf ten minste 1 andere zwangere vrouw meeneemt naar de cursus.  

Neem gerust contact op voor meer informatie of als tijden niet schikken. 

Lestijden:
Dinsdagavond:       20.00 uur tot 21.15 uur
Donderdagavond:   19.15 uur tot 20.30 uur

Snelcursussen worden in gezamenlijk overleg ingepland.