Zwangerschapsyoga 


   
Yoga is een eeuwenoude manier om zowel lichaam als geest in balans te krijgen
   en te houden. Juist in de zwangerschap verandert er veel in je lichaam.
   Zwangerschapsyoga kan in deze periode helpen om je balans te houden of                te hervinden. 

    Adem is een belangrijk aspect in de yoga zoals die bij De Kleine Boeddha gegeven     wordt. En deze is zeker van belang bij zwangerschapsyoga. Bij de bevalling kan      het gebruik van je adem je ondersteunen en helpen te ontspannen en te concentreren op de weeën. 

Cursus Zwangerschapsyoga 
Naast veel aandacht voor de adem zijn er verschillende lessen die aandacht besteden aan de specifieke voorbereiding op de bevalling en het contact met je kindje en je snelveranderende lichaam. Onderdeel hiervan zijn 1-2 partnerlessen (je partner hoeft hierbij geen yoga te doen, het gaat dan om voorlichting e.d.). Voor de partnerlessen kun je je apart inschrijven, deze zijn soms op een ander tijdstip/ andere dag dan de yogales. Meer informatie hierover krijg je als je start met de lessen. 

Zwangerschapsyoga kan gevolgd worden vanaf 14 weken zwangerschap. Het is aan te raden om ten minste 10 lessen te volgen zodat alle thema's aan bod zijn gekomen en er voldoende ruimte is voor verdieping. Het wordt in kleine groepjes van maximaal 5 gegeven. Als je liever individueel of samen met een vriendin de cursus wil volgen, neem dan gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Cursus Zwangerschapsyoga/ coaching individueel
Als je al verder bent in je zwangerschap, maar je toch graag nog deel wil nemen aan een cursus zwangerschapsyoga, of als je specifieke behoeften hebt (zoals ademhaling, ontspanning, angst voor bevalling of angstige zwangerschap) dan is er ook een individuele cursus van 5 lessen (en 1 partnerles). In deze cursus wordt vooral aandacht besteedt aan waar jij behoefte aan hebt en wordt dan ook specifiek op jouw behoeften toegespitst. Deze lessen worden voornamelijk in het weekend gepland. 

Lestijden groepsles:
Maandagavond:       19.30 uur tot 20.45 uur

Individuele cursussen worden in gezamenlijk overleg ingepland.