Babymassage

Een pasgeboren baby heeft grote behoefte aan lichamelijk contact. Vooral huid op huid contact is voor een baby heel erg fijn. Na maandenlang volkomen beschermd in de baarmoeder te hebben doorgebracht, waarin alles gedempt en begrensd is, hebben baby’s na hun geboorte behoefte aan het voelen van begrenzing. Niet zelden hebben baby’s ook wat hulp nodig bij het verwerken van alle dagelijkse indrukken.

 

 

 

 

 

Rose, 3 mnd, helemaal ontspannen na een massage  

Babymassage is een manier die aansluit op die behoefte van je baby. Door zachte massagetechnieken en bewust contact te maken met uw kindje voelt het kindje de grenzen van zijn/ haar eigen lichaam door uw handen. De liefdevolle aanraking werkt rustgevend voor ouder en kind en kan helpen prikkels te verwerken en rust te geven. Daarnaast is het natuurlijk ook een fijne en leuke manier om contact te maken met je baby!

Fedde, 5 mnd, ontspannen en geïnteresseerd

De babymassage bij De Kleine Boeddha is gebaseerd op de Shantala babymassage. Daarnaast leert u wat aanvullende technieken om uw baby nog meer mee te kunnen nemen in de ontspanning. De volgorde waarin de massage gegeven wordt verschilt wat van de Shantala massage. Geregeld is het voor een baby het starten van de massage op de borst een te grote prikkel. We beginnen dan ook met het bekken en de benen. De cursus kan gevolgd worden vanaf 6 weken na de geboorte (van een voldragen kindje).
Indien je eerder wil beginnen, lees dan eens de informatie bij het kopje ‘Je baby masseren vanaf de geboorte’. Deze cursus is voor zwangeren, maar kan ook aangepast gegeven worden aan moeders met pasgeborenen!

Individuele cursus: Altijd starten op korte termijn!
Bij de individuele cursus leer je alle massagetechnieken om je baby een volledige massage te kunnen geven. Deze cursus bestaat uit 2 lessen van 1,5 tot max 2 uur en is speciaal aangepast op het ritme van jou kindje.

Groepscursus:
De groepscursus (max 4-5) bestaat uit 4 lessen van 1,5-2 uur. Er worden alleen groepscursussen gegeven aan door jou/ jullie zelf samengestelde groepen.Technieken worden op papier meegegeven zodat je thuis makkelijk aan de slag kan.

Cursustijden Babymassage:
Op verzoek zijn verschillende dagen en tijden mogelijk, maandag, woensdag, zaterdag en zondag!
Bel gerust 06 13308940 of stuur een e-mail of een appje (met je vraag en e-mailadres) voor meer informatie.
Er worden alleen groepscursussen gegeven aan door jou/ jullie zelf samengestelde groepen. Een groepscursus kan alleen op zaterdag of evt zondag ingepland worden. Een individuele cursus kan ieder moment starten en we plannen de 2 cursusmomenten samen.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑