De Kleine Boeddha

Wie zit er achter De Kleine Boeddha?

Ik ben Dewy de Bie-van Hoogmoed. Getrouwd met Martijn en trotse moeder van twee zoons (2012, 2019) en twee dochters (2014, 2016). Omdat ik het zo mooi vind om vrouwen te begeleiden in hun weg naar het moederschap en het moeder zijn heb ik in 2013 De Kleine Boeddha opgericht. Inmiddels geef ik daarnaast ook ben ik als praktijkdocent verbonden aan Babymassage Nederland.

Uit eigen ervaring weet ik hoe bijzonder het is om moeder te mogen worden en zijn. Zwangerschap & baby’s fascineren me al van jongs af aan. Helaas bleek moeder worden voor mij niet vanzelfsprekend. Tegelijk met het proces van moeder proberen te worden volgde ik een 3-jarige yogadocenten opleiding waarin ik leerde te vertrouwen in mezelf, in mijn intuïtie en in mijn lichaam. Ik voelde dat ik moeder zou worden, hoe dat zou gebeuren en dat dat zo snel zou gebeuren daar had ik toen geen idee van! Slechts twee maanden nadat we medisch uitbehandeld waren raakte ik spontaan in verwachting van onze zoon. Wat een angstige zwangerschap was dat, ondanks de intense blijdschap en het vertrouwen in mijn lijf en in onze zoon was ik ontzettend bang dat het tóch mis zou gaan. Wat had ik graag meer genoten van de zwangerschap. Gelukkig heb ik hierna nog 2 zwangerschappen door mogen maken waar ik wél met vertrouwen van heb kunnen genieten.

Ik gun iedere vrouw een zwangerschap waar ze vol vertrouwen van kan genieten. Tijdens mijn tweede zwangerschap voelde ik dan ook sterk dat ik vrouwen hierin wilde gaan begeleiden. Ik ben de uitgebreide opleiding tot zwangerschapsyoga-docent bij Unide gaan volgen, heb ik de opleiding zwangerschapsmassage aan de Massage Academie gevolgd. En geniet ik er al weer enkele jaren van om zwangere vrouwen te begeleiden tijdens hun reis naar het moederschap.

Babymassage
Mijn zoon was als baby al een gevoelig mannetje en op die manier ben ik in aanraking gekomen met babymassage. Hoe heerlijk was het om hem te masseren en hem te zien ontspannen. Maar ook om op die manier verbinding te maken met hem! Ik merkte dat de Shantala methode niet optimaal bij hem aansloot, maar de passie voor babymassage was ontstaan. Toen ik voelde dat ik naast de zwangerschapsyoga ook babymassage cursussen wilde gaan geven ben ik de opleiding bij Babymassage Nederland gaan volgen. Daar leerde ik naast de Shantala methode, babymassage volgens de Babymassage Nederland methode en verschillende aanvullende technieken. Hierdoor kan ik ouders de technieken leren die aansluiten bij de behoeften van hun baby.

Yoga en massage
Yoga heeft mij veel rust, lichaams- en zelfbewustzijn gebracht. Omdat ik het leuk vind om deze ontspanning te delen en vrouwen hierin te begeleiden heb ik nog iedere keer weer veel plezier in het lesgeven van een yogales. Vanuit de babymassage kwam de behoefte om me verder te scholen in het masseren. Ik ontdekte dat ik het heerlijk vind om niet alleen baby’s te masseren en hun ouders dat te leren, maar ook om zelf zwangere vrouwen te masseren. De rust en ontspanning die ik voel terwijl ik masseer breng ik dan ook graag en als vanzelf over op mijn klanten.

 

Relevante opleidingen en cursussen:


  • Bewegingswetenschappen – psychomotorisch therapeut, Vrije Universiteit, Amsterdam
  • Kinderyoga docent, Jip en Jan te Almere (2008)
  • Werken met kinderen en muziek, spel en beweging, Arterre te Nijmegen (2009)
  • Cursus Het Psychomotorisch Diagnostisch Construct, RINO NoordHolland te Amsterdam
  • Yogadocentenopleiding, Ananda Yogacentrum te Ellecom (2009-2012)
  • Zwangerschapsyogadocent, Unide (Elisabeth Wesseling) te Den Haag 2013-2015
  • Opleiding Babymassage, RGDB te Wateringen 2016
  • Opleiding Wellness massage, De Massageacademie 2016
  • Opleiding Zwangerschapsmassage, De Massageacademie 2017

 

 

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑