Individuele zwangerschapsyoga en coaching

Individuele zwangerschapsyoga en coaching


 

Yoga is een eeuwenoude manier om zowel lichaam als geest in balans te krijgen en te houden. Juist in de zwangerschap verandert er veel in je lichaam. Zwangerschapsyoga kan in deze periode helpen om je balans te houden of te hervinden. 

 

Adem is een belangrijk aspect in de yoga zoals die bij De Kleine Boeddha gegeven wordt. En deze is zeker van belang bij zwangerschapsyoga. Bij de bevalling kan het gebruik van je adem je ondersteunen en helpen te ontspannen en te concentreren op de weeën. 

Individuele zwangerschapsyoga en coaching

Naast veel aandacht voor de adem zijn er verschillende lessen die aandacht besteden aan de specifieke voorbereiding op de bevalling, het contact met je kindje en je snel veranderende lichaam.

Als je angstig bent in de zwangerschap, bang voor de bevalling of als je (andere) specifieke behoeften hebt kun je kiezen voor coaching. Zowel bij individuele zwangerschapsyoga, als bij de coaching bespreken we samen waar je behoeften liggen en is ook het aantal lessen in overleg. Soms is 1 of 2 sessie al voldoende om meer vertrouwen te krijgen in je lichaam, je kindje en/ of jezelf.

Zwangerschapsyoga kan gevolgd worden vanaf 14 weken zwangerschap. Coaching kan indien gewenst eerder starten.

Coaching na de bevalling
Eindelijk is je kleintje er! Na lang wachten kan je je kindje zien, vasthouden en knuffelen! Maar zoals er tijdens je zwangerschap veel veranderde in je lichaam, verandert er na je bevalling ook veel. Lichamelijk en geestelijk voel je je anders dan voor- en tijdens je zwangerschap. Veel vrouwen moeten opnieuw zoeken naar balans. Ook dan is coaching wellicht iets voor jou.

Lestijden in overleg
Individuele cursussen worden in gezamenlijk overleg ingepland en zijn ook in het weekend mogelijk.